31 Mar 2009

Impromptu

Dido-Here with me

29 Mar 2009

LP@Istanbul

Oh Yeah..

Jelly

Yine biriktirdim biriktirdim öyle çıktım karşına.. Ama biriktirdiklerimin çoğunu unuttum o ayrı.. Ben dün vapura bindim günlük.. Ne var bunda deme hiç ben en az 3 aydır vapura binmiyormuşum. Nasıl mı farkettim? Şöyle oldu; Dün Beşiktaş'ta gitmiş olduğum bir eğitimden çıktım saat 13.30 civarı, dedim ki kendime 13.45 vapuruna bineyim misler gibi Kadıköy'e geçeyim.. Kulağımda i-pod, yürü yürü vapur iskelesine kadar ama hangi iskeleye kadar? Kadıköy iskelesinin yeri değişmiş! Hem de adamlar benimle dalga geçtiler. "Hanfendi, 10 Ocak'ta değişti o, nihuhahaha" dediler bana, ayıp mı yani uzun zamandır vapura binmemek? (Evet ayıp aslında..) Eee, nereye gitti peki iskele? Motorların yanındaki benim bildiğim Üsküdar iskelesinin oraya.. Artık orası Kadıköy, benim gittiğim yer Üsküdar iskelesi oluvermiş.. hüzünlendim.. içim buruluverdi.. Yaşlıyım ben kardeşim, değişiklikler benim gözlerimi dolduruyor, boğazımı düğümlüyor artık.. Neyse oradan döndüm, yeni iskeleden bindim vapura, hava da soğuktu bayaa, güneşliydi ama soğuktu, o yüzden dışarıda da oturmadım, içeride cam kenarında yer kaptım, denizi izlemeye daldım..
Aman allahım, o ne korkunç deniz manzarası.. Aşağı bakıyorum ama iğrendim resmen.. 3 ay olmuş vapurdan denize bakmayalı ve sanki o kadar ayda bütün denizanaları bana gösteri yapmak için hazırlık yapmışlar.. Aslında seyretmeyi severim denizanalarını ama dünküler korkunçlardı.. Eskiden bu kadar çok değillerdi sanki yaa.. Resmen istilaya uğramış denizlerimiz! Her şekilden her renkten vardı.. Her renk nasıl oluyor, şöyle oluyor, denizanalarının tepe yuvarlaklarının ortalarında 3-4 tane falan küçük yuvarlak bulunur, o yuvarlakların pembe olanlarından gördüm ben mesela.. Böööyle öbek öbek takılıyorlardı denizde.. Denize atılmış milyonlarca prezervatif gibi gözüküyorlardı.. Uzuuun uzun izledim, sonra hareket ettik de kıyıdan uzaklaştık allahtan.. Bi yer geldi çünkü midem bile bulandı yani, o derece.. Neyse bugün de iyi oyalandık haaa...

27 Mar 2009

İyi ki doğmuş babam bugün günlük.. İyi ki valla.. Oh, oh yani..

25 Mar 2009

No Offense vol.2

Oha 1991miş albüm yılı;
Bir Şehrazat eseri daha günlük.. (Check KQList)

Şarkıcı:
Aşkın Nur Yengi
Albüm:
Hesap Ver
Şarkının adı:
Hesap Ver
Şarkı bilgisi:
Söz - Müzik: Şehrazat

Şarkı sözü:
Yitirilen yıllara tükenen sevgilere soruyorum
Bitmeyecek sandığım harcanan anılara soruyorum

Hesap ver ne oldu olacak hesap ver
Yaramı kim saracak hesap ver
Acımı kim paylaşacak şimdi
Kim tutar yerini

Hesap ver ne oldu olacak hesap ver
Yasımı kim tutacak hesap ver
Avunmam hiç kimseyle şimdi
Kim tutar yerini

Söküp aldın benden yalanlarla hayatımı
Gidiyorsun şimdi hiç birşey olmamış gibi
Çekip aldın benden ne var ne yok yaşadığım
Söyle bana bunu hak edecek ne yaptım

Çekip aldın sen kendini benden acımadan
Gidiyorsun rahat gamsız ardına bakmadan
Kalmaz yerde inan kanayan gözyaşlarım
Söyle bana bunu hak edecek ne yaptım hesap ver

No Offense

Oha 1993müş albüm yılı.. Ben bu şarkıyı uzun zamanlar sonra dinledim ve nostaljik bir atmosfere büründüm.. Bu karıyı da artık hiç sevmiyorum var ya günlük.. Kıl falan oluyorum.. Valla Zuhal'e attığı kazık yüzünden değil, böyle artık salak saçma albümler&şarkılar falan yapmaya başladığı an silmiştim onu zaten.. Var mı böyle hisli şarkılar artık.. Ne varsa eskilerde var.. Ben küçüleyim, o şarkılara geri döneyim.. O şarkıların artık bana geleceği yok çünkü.. (Check KQ List)

Şarkının adı:
Bir Zaman Hatası
Şarkıcı:
Aşkın Nur Yengi
Albüm:
Sıramı Bekliyorum (1993)
Şarkı bilgisi:
Söz: Fikret Şenes Müzik: Doug Camerone

Şarkı sözü:
Ah bir zaman hatası anladım
Yanlış bir yerde yanlış bir kadın
Sevgilim farkındaydım

İstediğin gibi olamazdım affet ne olursun
Üzülme hemen unutursun
Gitmek zorundaydım

Kendimi bıraksam da ruhum kaçar
Bu gönül divane her aşka ah konar geçer

Valizim dolu yine aşklarla anılarla
Yola çıktım sonsuz ayrılıklarla
Öyle bir yalnızlık ki yıllar yoruldu
Acılar pişmanlıklar ve ben yollarda

24 Mar 2009

23 Mart 09

Lanetliyim, lanetli - sin, lanetli (yim).. Lanetim, lanetli miyim? Psikolojik travmanın ayaklı tanığı.. Rezaletin şahidiyim... Lanet günlük..

23 Mar 2009

Duriyemin Güğümleri Kalaylı



Vatana millete hayırlı uğurlu olsun.. Tamamen eğlenme maksatlı ekledim. İngilizceye çeviriyorum seni, sana bakıp bakıp gülüyorum.. Tamam, kızma ama sana değil Google translator'a gülüyorum he mi günlük..

22 Mar 2009

Back to School

Günlük.. Eve dönüş gibi bir şey bu.. Öyle garip, öyle heyecanlı...

Başlıkları alt alta okumak

Günlük;
Kıran geçirene, geçiren kırana, seçim yurduma, yurdum insana, insan karikatürlere, karikatürler yurda, insan seçime, yurdum karikatürleri seçim insanına...

19 Mar 2009

İlgilenir misin

Reklam vermeyeyim diye ismini gizledim sitenin sevgili günlük.. Eğer ilgilenirsen senin için yetkili mercilere başvurur, görüşmeler ayarlarım. Okeye dördüncü olarak evlen biriyle mesela, başın bağlansın.. Her anlamda.. Bu arada ben "merci"nin, "mercii" değil de "merci" diye yazıldığını öğrendiğim gün çok şaşırmıştım biliyor muydun?
Neyse diyeceğim şu ki; sakla samanı gelir zamanı..

18 Mar 2009

B.k

Çok sinir oluyorum günlük.. Aslında bu bana hiç batmıyordu ama bir arkadaşım dedikten sonra beni fena halde rahatsız etmeye başladı, artık benim de canımı sıkıyor, uyuz oluyorum.. Şimdiiiii, bizim apartmandan çıkıp sağa dönüp az ilerleyip sağa dönüp düz gidip sağa dönünce otobüs durağına varıyorsun. Aynı şekilde otobüs durağından da gelirken sağa girip düz gidip sola dönüp düz gidip sola pike yapınca apartmana varıyorsun. Şöyle bir durum var, apartmandan çıktığımda her sağa döndüğümde ve eve dönerken apartmana varmak için sola döndüğümde önümdeki kaldırımda mutlaka en az 1-2 kuple bok oluyor. Yağmur yağıyor, karlar kaplıyor etrafı ama boklar hep oradalar, yer değiştiriyorlar, renk değiştiriyorlar ama o kaldırımda istisnasız her geleni geçeni karşılıyorlar ve inadına hayvanlara küfrettiriyorlar.. Ya git bahçeye, yeşile, ota bilmem nereye yap ama di mi.. gübre falan niyetine.. kaldırımda ne işin var eşek sıpası.. Kıçlarına bant lazım canım bu hayvan efradının, ayıp valla.. Kınıyorum esefle.. Ben esefin, eshef değil de esef diye yazıldığı gün çok şaşırmıştım biliyor musun... Ya ben bunu yazmış mıydım sana önceden? Olsun anla artık ne kadar şaşırmışım..
Bu arada resim ekleyeyim diye google görsellere girdim, önce "bok" diye arattım, güzel bir resim bulamadım istediğim gibi, bir de "kaka" diye aratayım dedim, futbolcu resmi çıktı bir sürü.. Futbolcunun bizim kaldırımda işi ne ama..

14 Mar 2009

Yardımsever Facebook

Ne kadar yardımsever ve düşünceli bu Facebook değil mi günlük? Facebook sayfamızın sağ sütununda gördüğümüz reklamlar günlük hayatımızı ne kadar kolaylaştırıcı reklamlar.. Ben esas şunu merak ediyorum; acaba üye kişilerin bilgilerini buluyorlar da ona göre mi reklam ayarlıyorlar yoksa her kişinin profile'inde her reklam oluyor mu? Mesela bu reklam bir erkeğin sayfasında da çıkıyor mu?


Ya da bu mesela?

Belki kız arkadaşlarını düşünen erkeklerde de çıkıyordur falan? Ya da erkeklerin sayfasında başka ilginç reklamlar mı oluyor?? Çok merak ediyorum, çookk..

11 Mar 2009

Hmm..Ufff..Mmmm

Beşamel soslu fırınlanmış düdük makarna olsa da yesem keşke.. canım çekti.. off saat ne çabuk 12 oluyor yaa.. yatmam gerek yine.. ben bugün origin'in türkçesinin menşe olduğunu ve bunca yıldır "menşey" sandığım şeyin "menşe" veya "menşei" diye yazıldığını öğrendim günlük.. insanoğlu işte, her gün yeni bir şeyler öğreniyor..

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt

10 Mar 2009

Ben bu insanlar ne diyor anlamıyorum

Ben bu insanlar ne diyor anlamıyorum, acaba onlar biliyor mu ne dediklerini?

6 Mar 2009

Başlıkları alt alta okumak


Hep derim insanoğlu kuş misali günlük... Hiç de alakaları yok bu insanların, ööle @ işareti yapıp devamına yer falan yazmak nasıl akıllarına gelmiş de mi.. Neyyseee..

3 Mar 2009

Don't touch, only watch


Aman Tanrım, şu an çılgınlar gibi dans edesim var.. Kulağımda kulaklık, online radyodan(reklam yapmayacağım) müzik dinliyordum, kendisi shuffle bir biçimde çalıyordu, bir anda bir şarkı başladı,

Ha-ha! well now we call this the act of mating
But there are several other very important differences
Between human beings and animals that you should know about

dedi, ben de içimden "bu ne yaaaaaaaa" falan dedim, değiştireyim diye düşündüm, sayfayı bi açtım, söyleyen kısmında "bloodhound gang" yazıyor ve bir anda kulağıma çok tanıdık melodiler gelmeye başladı.. Şarkı nakarata doğru ilerledi ve nakarata geldiğinde gözümde bir anda klip belirdi, ağzım kulaklarıma vardı ve şapşal şapşal şarkıya eşlik etmeye başladım;

You and me baby ain't nothin but mammals
So let's do it like they do on the discovery channel

O kadar uzun zaman olmuş ki bu şarkıyı dinlemeyeli, bir anda nedense çok mutlu oldum, güldüm, eğlendim falan günlük.. Günüme neşe kattığı için Bloodhound Gang meymunlarına teşekkürlerimi sunuyorum buradan..


2 Mar 2009

Before After

Pepsi imaj değiştiriyormuş günlük.. Bana ne deme.. Ben dedim, ama bilmemezlikten, öğrenmemezlikten, araştırmamazlıktan da gelemedim.. Yapılan açıklamada gülen Pepsi imajının yaratılmaya çalışıldığı söylenmiş. Diette belli belirsiz, normalde gülümseme, max te ise kahkaha. Aslında ben beğendim gibi.. Ama bu yeni imajla beraber "Aaaahh ahhh nerde o eski pepsi logosu" diyecek çok kişi olacağından da eminim... Ama popo çatalı muhabbetine de çok güldüm, cidden benziyor..

Gizli Hazine

Linkin Park-Hit the floor

I know I’ll never trust a single thing you say
You knew your lies would divide us but you lied anyway
And all the lies have got you floating up above us all
But what goes up has got to fall
...
Ya ne süpper düpper şarkı günlük.. Dinleyince tüylerim tiken tiken oluverdi..